Vi sjöng "De vackraste julsångerna" med församlingen i en fullsatt Tenala kyrka den 18.12 . Programmet bestod av körens uppträdande varvat med allsång ur Finska Missionssällskapets sånghäfte. Tenala-Bromarf Lucia medverkade med eget program.
Vår Negro Spiritual-repertoar kom väl till pass när Missionskyrkan i Ekenäs den 17.11 ordnade en välgörenhetskonsert till förmån för sina projekt i Afghanistan och inbjöd oss att stå för den musikaliska delen av programmet. Missionskyrkan valde att kalla konserten "Somebody knows"
Den 4 oktober reste vi till Jakobstad för att delta i Music & Arts Festival 2013. Det blev ett veckoslut späckat med intressant program. Höjdpunkten var förstås vårt eget uppträdande i festivalens körmaraton på lördagen. Vi sjöng delar av vår Negro spiritual-Gospel-repertoar inför en fullsatt Schauman-sal i Campus Allegro. Solist var Christa Katter, dirigentskapet delade Olav Söderström och Teddy Granroth på. På hemresan gjorde vi ett uppehåll i Närpes, där vi sjöng hela spiritual-gospel konserten, tyvärr för en ganska fåtalig publik.
Här deltog även Pia-Lena Kastus-Lindholm som solist.
Höstterminen startade med fart när vi samlades till Startskottet i Högsand 13 -14 september. Vårens repertoar hade vilat och mognat under sommaren och vi kom bra igång. Kvällens samvaro med sallad, paj och gemenskap var lika trevlig som alltid.
Vår nya repertoar - Negro Spirituals - framfördes på Morsdagen den 12.5 på konserten "Feel the Spirit" i Karis kyrka. Som solist medverkade Christa Katter. Olav Söderström och Teddy Granroth dirigerade turvis. De flesta i kören sjöng utantill, vilket ledde till en fin kontakt med publiken. De rungande applåderna som följde lät oss förstå att våra ansträngningar var uppskattade.
År 2012 avslutade vi med en Julkonsert "Härlig är jorden" i Ekenäs kyrka den 20.12
- en gemensam konsert med Ekenäs manskör. Cajorna uppförde bl.a. en adventskantat
"Bereden väg för Herren" av Olav Söderström.
Gemesam konsert 14.4 med kören Degerby bortblandade. Konserten hölls i Degerby med efterföljande supé.
Cajorna deltog med musikalprogrammet iCajorna satsade den här gången på musikaler i världsklass.
Kören höll konsert 29.2 i Tenala Bygdegård för en fulltalig publik. Uppträdde med musikalhits från
Hair, Evita, Chess, Fiddler on the Roof, The Wizard of Oz, Grease och Rent.
Skönsjungande solister var Anna Forsman, Katja Riski och Emilia Gustavsson.
Dirigent och speaker: Teddy Granroth.
Kören satsade på 80 - talsrock och höll tre konserter med temat RÅKKEN RÅLL.
Samtliga konserter lockade stor publik, med andra ord fullsatta salonger.
Gospel- och Rockkonsert den 3 november på Tryckeriteatern i Karis.
Den tredje konserten med orkester och solister, Andreas Forsberg, Kaarle Mannila, Anna Forsman, Cecilia Lönngren och Annika Gustafsson.
Den första Rockkonserten den 12 februari på Kulturhuset Karelia var en samkonsert med Borgåkören Cawiar.
På Musikfesten Ta i ton i juni i Åbo uppträde kören med Gospel med de fantastiska solisterna Anna Forsman, Andreas Forsberg o Kaarle Mannila. Konserten höls i Vatikanen.
Sångföreningen Cajorna firade 20-årsjubileum i samband med det traditionella "startskottet" dvs inledningen på arbetsterminen. Detta år valde vi Högsåra på Kimitoön. Deltagarna var inkvarterade
på Högsåra Pensionat. Här hölls också jubileumsfesten. Övningarna var i föreningshuset.
Den underbara skärgådsmiljön och ett fantastiskt väder bidrog till att lägret blev givande och lyckat.
Avslutning blev det på Farmors café (gammalt sommarcafé i rofylld gårdsmiljö) med ett uppträdande på gräsmattan. Vi sjöng lite gospel, musicals och rock. Högsåraborna och sommargäster hade i stort antal kommit för att lyssna.
Internationella körfestivalen VII Cantate Barcelona gick av stapeln 15-17 oktober i Kataloniens huvudstad Barcelona med omnejd. Festivalen samlade 12 körer från totalt åtta länder.
Sångföreningen Cajorna under ledning av Teddy Granroth representerade Finland på körfestivalen. Kören deltog med fyra officiella framträdanden plus en inofficiell ex-tempore-gospelkonsert i hotellets aula sista kvällen.
Alla uppträdanden lämnade fina minnen, men att få sjunga ”Aftonens sång” i den stora basilikan invid benediktinerklostret Santa Maria de Montserrat på närmare tusen meters höjd förblir en oförglömlig upplevelse. Klosterkyrkan ligger på berget Montserrat 38 km från Barcelona.
De deltagande körerna fick uppleva en gemenskap som suddade ut geografiska och språkliga gränser. Detta var kännbart speciellt under den stämningsfulla middagen på söndag kväll då ca 300 sångare plötsligt upptäckte en stor gemensam sångskatt. Sångarglädjen kände insga gränser.
I samband med körfestivalen hade deltagarna möjlighet att se det bästa av städerna Barcelona och Girona samt kustområdet Costa Brava i den autonoma regionen Katalonien
Cajorna sjöng, för en fullsatt Snåresal, repertoaren som övats in inför körresan till Barcelona.
Publiken serverades ost och frukt.
Gospel är rytm och glädje, skriver tidningen Västra Nyland.
Nästintill 200 personer samlades på lördag kväll i Kulturhuset Karelia för att ta del av Cajornas tredje och sista gospelkonsert som gavs på publikens begäran.
Kören inledde verksamhetsåret med en konsert i Karis kyrka. Konserten uppfördes enligt samma
koncept som i Ekenäs kyrka i början av december. Kvällens solist var Maria Forsman, som har
operabakgrund och vid pianot var Olav Söderström. Slagverk och bas hanterades av samma
musiker som i Ekenäs. Efter konserten höll Cajorna sin traditionella Midvinterfest. Denna gång i Backgränd/Backdala.
Inför ett antal föreställningar under hösten av succépjäsen Så som i Himmelen
gavs en kör möjlighet att ge ett eget framträdande på ca 15 minuter. Cajorna uppträdde
med tre låtar ur "Gospelrepertoaren". Andreas Forsberg ackompanjerade på piano.
Därefter såg kören föreställningen.
Kören ställde till med en annorlunda konsert genom att uppföra en lekfull dramatisering av sagan ”Lille Pärs vandring” av Hugo Gyllander kombinerad med sånger ur standardreportoaren och lite nytt material.
Koristen Heidi Schaterin (alt) regisserade och som Lille Pär agerade Dick Nyman (bas) med djup inlevelse. Andra körmedlemmar föreställde bl.a. skogens träd, fjärilar, häxan, trollet, björnen och skatan. Den ljuva prinsessan Rosenknopp gestaltades av Hanna Grandell (sopran).
Publiken, som fyllde Snåresalen till brädden, satt vid dukade bord och blev inledningsvis serverad en god soppa, bröd, kaffe o kaka. I pausen blev det kaffe och kaka.
Satsningen var lyckad ur många perspektiv, inte minst för körens sammanhållning. Alla bjöd på sig själva, allt var hemgjort - från soppan, brödet, kaffet, kakorna till den humoristiska utstyrseln. Publiken och kören var eniga: det gör gott att leka lite ibland ( se länken Bildgalleri )
Cajorna inledde höstterminen med ett körläger i Ramsdal, som är Ekenäs församlings
lägergård i Öby.
I lägret deltog 50 sångare.
Utfärd till Vrakholmen lördagen den 13.6.09
ESS (Ekenäs segelsällskap) bjöd in kören till Vrakholmen, som ärKören samlades kl. 13.30 i Sköljhuset beläget vid Skeppbron (Stallören).
Då började övning ur Taffelmixen, kompletterat med When I´m 64 och Fånga mig vind.
Taxibåten (för 24 pers.) förde sedan ut koristerna till Vrakholmen
Kören uppträdde med vald repertoar, bordsvisor och blev bjuden på mat och hade trevligt ute i den västnyländska skärgården.